Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Comments

Hide
1 Comment
Please to leave a comment.
RomanianPod101.com
2015-11-17 18:30:03

Pe 24 ianuarie, România sărbătorește Ziua Unirii.
Băncile, birourile guvernamentale și cele mai multe companii private sunt închise de Ziua Unirii, ceea ce înseamnă o zi liberă de la serviciu sau școală, pentru marea majoritate a românilor.
Trebuie subliniat faptul că Ziua Unirii este diferită de Ziua Marii Uniri, o altă sărbătoare legală, sărbătorită în decembrie.
Ziua Unirii este o sărbătoare legală ce comemorează unificarea neoficială a Principatelor Române ale Moldovei și Valahiei, care s-a petrecut în 1859, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al ambelor provincii.
Cu trei ani înainte de alegerea lui Cuza, a fost ratificat Tratatul de la Paris, facându-i pe otomani să dețină protectoratul, împreună cu Marea Britanie, Irlanda, Prusia, Imperiul Austriac, Regatul Piedmont-Sardinia și Al Doilea Imperiu Francez.
În ciuda cooperării unei părți așa de mari a Europei, nu toate țările erau dispuse să permită Moldovei și Valahiei să se unească.
În cele din urmă s-a ajuns la un acord, permițând o legătură între cele două țări, dar cerând ca fiecare să aibă tronul și domnitorul ei.
O ambiguitate a pactului a netezit calea unirii Valahiei cu Moldova datorită faptului că nu a impus condiția ca cele două tronuri să fie ocupate de două persoane diferite.
Datorită acestei scăpări, Cuza a fost ales pe tronurile ambelor țări, unindu-le de fapt dar nu și cu numele, astfel încât unele țări nu au recunoscut această unire decât mult mai târziu.
În 1862, cele două principate și-au făcut alianța oficială, devenind Principatele Unite și nucleul României cu Transilvania.
Națiunea unită nu a fost numită oficial România până în 1866,atunci când a fost legiferată o nouă constituție.
În 1881, națiunea a devenit oficial Regatul României.

Top